Opas liiketoimintaan ja talouteen

Auringonsuojakalvot - kätevä ratkaisu ikkunoihin

Jos asuu paikassa, jossa aurinko paistaa koko päivän ikkunasta sisään, voi lämpötila nousta sisällä. Tämä on paitsi epämukavaa, voi se myös vaikuttaa asumisen hintaan, jos ilmastointia täytyy sen vuoksi lisätä. Asentamalla auringonsuojakalvot ikkunoihin, on mahdollista pysäyttää auringonsäteiden pääsyä sisälle taloon, ehkäistä sisätilojen ja huonekalujen auringosta johtuvaa haalistumista ja suojata asukkaita UVA- ja UVB-säteiltä. Jos aihe on ajankohtainen, kannattaa lukea tämänkertaisesta blogikirjoituksesta lisää.

Auringonsuojakalvojen etuja

Auringonsuojakalvojen asentaminen on yksi hyvä tapa vähentää ikkunoista tulevaa lämpöä. Kalvot heijastavat auringon säteitä, estäen näin säteilyn ja lämmön pääsyä sisätiloihin. Tämän seurauksena huoneet pysyvät viileämpinä, mikä vähentää ilmastoinnin tarvetta ja siten sähkön kulutuksesta koituvaa laskua. Auringonsuojakalvot ovat myös erittäin tehokkaita estämään haitallisia UV-säteitä, jotka voivat olla vahingollisia terveydelle ja kalusteille. Ne voivat vähentää myös häikäisyä ja parantaa näkyvyyttä kirkkaina ja aurinkoisina päivinä.

Auringonsuojakalvojen asentaminen

Auringonsuojakalvojen asentaminen ikkunoihin on nopeaa ja helppoa. Jos kalvot asennetaan itse, saa valmistajalta ohjeet, jotka auttavat alkuun pääsemisessä. Jos ei itse halua asentaa kalvoja, on mahdollista käyttää ammattilaisia kalvot asentamaan. Ammattilaiset voivat suorittaa asennuksen nopeasti ja heiltä voi saada myös tarpeen mukaan lisäpalveluita, kuten kalvojen puhdistusta. Auringonsuojakalvot ovat myös erittäin helppoja huoltaa, sillä ne voidaan pyyhkiä pois puhtaaksi vedellä ja miedolla puhdistusaineella.

Auringonsuojakalvojen kustannukset

Auringonsuojakalvot ovat kohtuullisen hintainen menetelmä auringonsäteilyn ja liian lämmön torjumiseen. Auringonsuojakalvojen kustannukset riippuvat paljolti kalvon tyypistä, laatutasosta, ikkunoiden määrästä ja koosta sekä niiden valmistajasta. Tärkeää on kuitenkin harkita sijoitusta pitkän aikavälin säästön näkökulmasta, koska niiden käyttö lisää tilojen energiatehokkuutta.

Ikkunoiden auringonsuojakalvot ovat monipuolinen ratkaisu

Auringonsuojakalvojen muunneltavuus ja monikäyttöisyys ovat niiden paras ominaisuus. Yksi niiden suosituimmista käyttötarkoituksista on ikkunoiden auringonsuojaus, mutta kalvoille on monia muitakin käyttötarkoituksia. Ne voivat toimia myös näkösuojana, kalvoja on paljon erilaisia, täysin kirkkaasta läpinäkymättömään. Kalvoissa on mahdollista myös mainostaa ja niiden ansiosta, ikkunalasin hajotessa, ei siitä leviä sirpaleita ympäriinsä.

 

Auringonsuojakalvojen käyttö on yksi monista tavoista parantaa asumisviihtyvyyttä. Ne ovat helppokäyttöisiä, edullisia ja tarjoavat monia käyttömahdollisuuksia. Auringonsuojakalvojen asentaminen on loistava investointi, joka tarjoaa pitkäaikaisia hyötyjä ja ratkaisee ongelmia, joita voi koitua auringonpaisteesta ja UV-säteilystä.