Opas liiketoimintaan ja talouteen

Kevytyrittäjyys – lue nämä ohjeet ennen kuin aloitat!

Hienoa, että olet harkinnut kevytyrittäjyyttä. Käytännössä kevytyrittäjyys on helppoa, mutta jos haluat tehdä asiakashankinnasta helppoa ja liiketoiminnastasi menestynyttä kannattaa tutustua seuraaviin ohjeisiin!

Valmistele toimiva pitch

Mikä oikein on pitch? Pitch on suomessa yleensä nimellä hissipuhe. Tällä tarkoitetaan lyhyttä puhetta eli sitä, että pystyt hissimatkan aikana kuvailemaan muutamalla lauseella, mitä palveluita tarjoat, kuka kuuluu kohderyhmääsi ja miten asiakkaasi hyötyvät sinusta. Pitch, vastaa näihin kaikkiin kysymyksiin ja saa kuulijasi innostumaan aiheesta ja haluamaan kuulla lisää. Ehkäpä hänestä tulee jopa tuleva asiakkaasi.

Kenelle, missä ja milloin

Jos tulevat asiakkaasi eivät löydä sinua, sinulla ei ole silloin yritystoimintaa. Nyt kun olet suunnitellut erinomaisen pitchin, olet varmasti jo miettinyt, kuka kuuluu kohderyhmääsi. Kohdenna markkinointisi sinne, missä kohderyhmäsi on aktiivinen. Sosiaalinen media tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia markkinoinnin kannalta. Tee itsestäsi näkyvä ja sivustoistasi ammattimaiset ja viimeistellyt vain luovuus on rajanasi. Ehkä tulevat asiakkaasi eivät ole aktiivia somettajia? Mieti mitä tehokeinoja voit hyödyntää kohderyhmällesi parhaalla tavalla. Myynti on tärkein taitosi.

Hyvin suunniteltu – vieläkin tekemättä

Ota rohkeasti ensimmäinen työtarjous vastaan. Mikäli kevytyrittäjyys on vasta alkutekijöissään, ei sinulla välttämättä ole vielä hyvää kokonaiskuvaa yrityksesi toiminnasta. Se ei haittaa, sillä tekemällä oppii ja et saa tärkeää käytännön oppia ilman, että teet ensimmäisen työkeikkasi. Voit aina kehittää omaa toimintaasi eteenpäin, tärkeintä on, että aloitat. Kevytyrittäjyyden aloittaminen on helppoa ja se ei sido sinua mihinkään. Sinun täytyy vain liittyä laskutusyrityksen asiakkaaksi. 

Hinnoittelun ei tarvitse olla haastavaa

Hinnoittelussa on aina kyse tasapainottelusta ja siitä, mitä asiakkaat haluavat maksaa ja minkä summan yrittäjä kokee sopivaksi. Hinnoittelu voi olla haastavaa, sen tietää jokainen itsensä työllistäjä. Älä huolestu, jos työsi hinnoittelu ei mene heti oikein. Tekemisen kautta sinulle alkaa hahmottua, minkä verran aikaa projektien tekemiseen menee. Tee muistiinpanoja ajankäytöstäsi ja muista sisällyttää hinnoitteluusi YEL-maksu, verot sekä laskutusyrityksen palkkio. Jos liikeideasi on toimiva, hinnoittelulle löytyy kyllä sopiva tasapaino. Onneksi sinun ei tarvitse miettiä hinnoittelua aivan yksin, sillä laskutusyritykset tarjoavat palveluita hinnoittelun helpottamiseksi. Uuras Kevytyrittäjäpalvelu tarjoaa laskutuspalvelut kevytyrittäjyyteen.